Κίνηση: Κυκλοφοριακό χάος στον Κηφισό - Βαν έπιασε φωτιά στη μέση του δρόμου
Η κατάσταση στους δρόμους επιδεινώθηκε δραματικά από ένα τροχαίο στον Κηφισό που ήρθε να προστεθεί στον ήδη αυξημένο όγκο οχημάτων.
Απελπιστική είναι η κατάσταση με την κίνηση στους δρόμους του λεκανοπεδίου της Αττικής το πρωί της Παρασκευής (3/4/2026) με τους οδηγούς να βρίσκονται για ακόμη μία ημέρα αντιμέτωποι με το γνώριμο σκηνικό ταλαιπωρίας στα «παραδοσιακά» σημεία του λεκανοπεδίου. Η κατάσταση ειδικά στον Κηφισό επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο μετά από ένα τροχαίο ατύχημα.
Σύμφωνα με την Τροχαία, η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε πλήρως στο ύψος της εξόδου για το Ίλιον, στο ρεύμα προς Πειραιά. Η διακοπή αποφασίστηκε λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε όχημα τύπου βαν, η οποία αρχικά προκάλεσε έντονη δυσχέρεια και στη συνέχεια το αναγκαστικό κλείσιμο του οδικού άξονα.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας έσπευσαν στο σημείο για την κατάσβεση και την ασφαλή απομάκρυνση του οχήματος, ωστόσο οι ουρές των αυτοκινήτων εκτείνονται ήδη για πολλά χιλιόμετρα, φτάνοντας μέχρι το ύψος της Μεταμόρφωσης.
Οι οδηγοί που κατευθύνονται προς Πειραιά καλούνται να επιδείξουν ιδιαίτερη υπομονή ή να αναζητήσουν εναλλακτικές διαδρομές μέσω των παράδρομων.
Κατά τα λοιπά, όλοι οι βασικοί οδικοί άξονες βρίσκονται «στο κόκκινο». Τα οχήματα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες. με πολλά προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στον Κηφισό και στα δύο ρεύματα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στο τμήμα από τον κόμβο της Μεταμόρφωσης μέχρι το Αιγάλεω στο ρεύμα προς Πειραιά, όπου τα οχήματα κινούνται σημειωτόν, μετατρέποντας τη διαδρομή σε μια χρονοβόρα διαδικασία.
Σύμφωνα με την Τροχαία αυξημένη είναι η κίνηση στα εξής σημεία:
- Αθηνών-Κορίνθου/Λ. Αθηνών (έξοδος)
- Αθηνών-Λαμίας(Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη -έξοδος)
- Λιμάνι Πειραιά
Παράλληλα, κίνηση μετ’ εμποδίων θα συναντήσουν οι οδηγοί και στη Λεωφόρο Αθηνών. Η συμφόρηση ξεκινά από το ύψος του Χαϊδαρίου και εκτείνεται μέχρι τη λίμνη Κουμουνδούρου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, δυσχεραίνοντας την έξοδο προς την εθνική οδό.
Δυσχέρειες καταγράφονται επίσης στην κυκλοφορία στους δρόμους προς το λιμάνι του Πειραιά. Η κίνηση γύρω από το λιμάνι παρουσιάζει σημάδια έντονης συμφόρησης, επηρεάζοντας τόσο την είσοδο όσο και την έξοδο των οχημάτων, λόγω της αυξημένης επιβατικής κίνησης για το Σαββατοκύριακο.
Την ίδια στιγμή, ο όγκος των οχημάτων που κινούνται στις λεωφόρους Κηφισίας και Μεσογείων, στους βασικούς άξονες που οδηγούν στην καρδιά της Αθήνας, πυκνώνει διαρκώς. Οι καθυστερήσεις γίνονται όλο και πιο έντονες για όσους κατευθύνονται προς το κέντρο, με την πυκνότητα της ροής να παραμένει σταθερά υψηλή.
Μάλιστα, μποτιλιάρισμα καταγράφεται αυτή την ώρα στη Συγγρού, στο ρεύμα ανόδου, από το ύψος της Αιγαίου, αλλά και στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, κυρίως στη λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου και στη Βασιλίσσης Σοφίας.
Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα στη λεωφόρο του Καρέα στο ρεύμα προς Αγία Παρασκευή.
Στον αντίποδα, ελάχιστη κίνηση παρατηρείται στους βασικούς άξονες των νοτίων προαστίων. Οι οδηγοί που κινούνται στη Λεωφόρο Ποσειδώνος και τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι αυτή την ώρα, με τη ροή των οχημάτων να διεξάγεται ομαλά.
Στην Αττική Οδό, οι οδηγοί θα χρειαστεί να οπλιστούν με υπομονή, καθώς παρατηρούνται καθυστερήσεις που φτάνουν μέχρι και τα 30 λεπτά στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο.